hevosen jännevamman kuntouttaminen

FITSTEED™ Hevosen jännevamman kuntouttaminen

290,00 430,00  (sis alv.)

Fitsteed personal trainer
Ole oman hevosesi personal trainer.

HEVOSEN JÄNNEVAMMAN KUNTOUTTAMINEN

Hevosen kuntoa ja kehon tasapainoa voidaan ylläpitää vaikka hevosen liikkumista pitääkin rajoittaa jännevamman jälkeen. Paketin tavoitteena on ohjata omistajasta oman hevosensa personal trainer.

Tämä paketti sopii kaikkeen kuntouttamiseen!

Pelkkä karsinassa seisominen aiheuttaa hevosille turhautumista, mikä nostaa uudelleen loukkaantumisen riskiä. Kuntoutuskaudella voidaan harjoitella hienomotoriikkaa, kehittää keskittymiskykyä ja purkaa sitä kautta energiaa. Säännöllinen kehonhuolto ylläpitää kehon tasapainoa ja kehonhallintaa.

Paketti sisältää 4 käyntikertaa sekä verkkokurssin jolta saat vahvat pohjatiedot hevosen jänteiden toiminnasta, kirjalliset kotitehtävät, kehonhuoltoa hevoselle tarpeen mukaan sekä kehityksen seuraamisen.

Voit valita paketin yksilöllisellä ruokintasuunnitelmalla (tarvitset heinä- ja kivennäisanalyysin) jolla voidaan tehostaa kuntoutumista entisestään.

Yksilöllinen kuntoutussuunnitelma ja aikataulu tehdään vamman laatu huomioiden ja hoitavalta eläinlääkäriltä saatujen ohjeiden mukaisesti.

Poista

HEVOSEN JÄNNEVAMMAN KUNTOUTTAMINEN

Hevosen kuntoa ja kehon tasapainoa voidaan ylläpitää vaikka hevosen liikkumista pitääkin rajoittaa jännevamman jälkeen. 

Pelkkä karsinassa seisominen aiheuttaa hevosille turhautumista, mikä nostaa uudelleen loukkaantumisen riskiä. Kuntoutuskaudella voidaan harjoitella hienomotoriikkaa, parantaa keskittymiskykyä ja purkaa harjoitteiden kautta energiaa. Säännöllinen kehonhuolto ylläpitää hevosen tasapainoa ja kehonhallintaa.

Paketti sisältää 4 käyntikertaa sekä verkkokurssin jolta saat vahvat pohjatiedot hevosen jänteiden toiminnasta ja merkityksestä. Voit valita paketin yksilöllisellä ruokintasuunnitelmalla (huom. tarvitset heinä- ja kivennäisanalyysin) jolla voidaan tehostaa kuntoutumista entisestään.

Yksilöllinen kuntoutussuunnitelma ja aikataulu tehdään vamman laatu huomioiden ja hoitavalta eläinlääkäriltä saatujen ohjeiden mukaisesti.

Jännekudos uusii hitaasti, mitä pidempää hevosta maltetaan pitää levossa, sen parempi toipumisennuste. Lepo ei estä muiden taitojen harjoittelemista. Lepo- ja kuntoutuskaudella kehon tasapainon ylläpitäminen on erityisen tärkeää ettei hevonen kehitä kompensaatioliikkeitä, joiden korjaaminen on haastavaa myöhemmin.

Paketti sisältää:

 • Halutessasi yksilöllisen ruokintasuunnitelman hevosellesi (edellyttää heinä- ja kivennäisanalyysiä).
 • Hevosen jänteet. Jännevammojen ehkäisy, kuntoutus ja hoito.” -verkkokurssin jolta omistaja saa vahvat pohjatiedot hevosen jännevammojen syntymiseen johtavista syistä, jänteiden toiminnasta ja roolista hevosen liikkumisessa, miten jännevammoja hoidetaan ja miksi ja miten jännevamman uusimista voidaan pyriä ehkäisemään jatkossa.
 • Arviointikäynnin. Hevosen lähtökunnon tarkistaminen, omistajan haastattelu, hevosen kehon tarkistaminen palpoiden sekä liiketestit. Käydään läpi myös eläinlääkärin antamat ohjeet sekä mahdolliset muut tiedot.
 • 3 jumppakertaa.
 • Hevosen kehityksen ja paranemisen seuraaminen.
 • Kirjalliset kotitehtävät.
 • Jokaisella käyntikerralla hevosen kehonhuoltoa tarpeen mukaisesti.

Huomioitavaa:

 • Käyntikertojen väliset ajat mitoitetaan hevosen vamman laadun, eläinlääkäriltä saadun liikutusluvan ja hevosen kunnon mukaan. Käyntikerrat voivat sisältää akuutissa vaiheessa max 15-30min hevosen jumppaamista ja 30-45min kehonhuollon. Jokaisella käyntikerralla suunnitellaan omistajan arkeen ja hevosen kehon tarpeille sopivat kotitehtävät.
 • Suositeltu väli käynneille on 2,5-4vkoa, jotta vamma saa parantua rauhassa, vamman laadusta riippuen.
 • Suositeltavaa olisi ultrata vammaa välillä jotta parantumista voidaan seurata ja epätoivottu vamman uusiutuminen voidaan tehokkaasti ennaltaehkäistä.
 • Paketti on voimassa 5kk ostosta ellei oston yhteydessä toisin sovita. 

Tavoite:

 • Ennaltaehkäistä vamman uusiminen.
 • Välttää kompensaatioiden syntyminen.
 • Ylläpitää hevosen kuntoa, tasapainoa, lihaksistoa toipilaskauden aikana. Tämä osaltaan edesauttaa paranemisprosessia.
 • Estää hevosta turhautumasta.

Ruokintasuunnitelma:

Voit valita paketin ruokintasuunnitelmalla tai ilman. Ruokintasuunnitelman avulla pääset entistä tehokkaampiin tuloksiin.

Ruokintasuunnitelma vaatii heinä- ja kivennäisanalyysin.

Ruokintasuunnitelman toteuttaa Leena Jokinen, hevostalousagrologi (AMK), Axequestrian.

Oston jälkeen saat sähköpostiisi linkin, jonne täytetään hevosesi sekä heinäanalyysin tiedot. Tietojen perusteella lasketaan nykyinen ruokinta, ja mikäli ruokinnassa on korjattavaa tehdään siitä uusi ehdotus perusteluineen. Ruokintasuunnitelmaan on mahdollista tehdä joitain muutoksia kuukauden sisään analyysin tietojen lähettämisestä.

Minkä paketin valitsen:

Voit tarkistaa Google mapsilla etäisyyden Ikaalisista omalle tallille. Jos matka on yli 150km, ota yhteyttä sähköpostilla. Valitse paketti kilometrien mukaan, Ikaalisten seutu = alle 50km Ikaalisista, tai 50-150km Ikaalisista jos matka on yli 50km.

Ajanvaraus:

Käynnit sovitellaan sijainnin mukaisesti niin että samalle reitille osuu useampi hevonen /kerta. Jos sinulle sopii ainoastaan viikonloput, tarkistathan ajanvaraustilanteen sähköpostilla ennen paketin ostoa.
Jokaiselle käyntikerralle voidaan ottaa erikseen hevosen hieronta (45€) tai faskiahoito (65€) ilman ylimääräisiä matkakuluja.

Lisätiedot:

Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin. Paketin varauksen, tai mahdolliset muutokset pakettiin voi tehdä myös sähköpostitse. Yhteystiedot löydät alempaa.

Ohjaaja:

Miisa Wikman, hevoshieroja jolla on jatkotutkinto hevosen biomekaniikasta (BTEC level 6 (specialist), Higher National Education, UK). Lue lisää tästä linkistä.

Yhteystiedot: miisa @hevoskoulutus.fi (poista väli) / 050 464 9585 (jos en heti pääse vastaamaan, jätä tekstiviesti ja soitan sinulle takaisin).

 

Hinnat voimassa 31.5.2019 saakka.

Lisätiedot

Sijainti

50-150km Ikaalisista, Ikaalisten seutu

Ruokintasuunnitelma

ilman ruokintasuunnitelmaa, Ruokintasuunnitelmalla