Hevosen rakenne – verkkokurssi

Hevosen rakenteen vaikutus liikkumiseen ja terveyteen

Oikeanlainen rakenne on hevosen hyvinvoinnin ja suorituskyvyn perusta. Se auttaa valmennuksessa, helpottaa varusteiden hankinnassa (esim. satula) ja antaa hevoselle paremmat edellytykset pysyä terveenä.

Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille hevosihmisille – olit sitten ostamassa ensimmäistä hevostasi, astuttamassa tammaasi tai kiinnostunut hevosesta eläimenä. Kurssilla syvennytään rakenteen vaikutukseen hevosen jokapäiväisessä elämässä, valmennuksessa ja hyvinvoinnissa.

Mielenkiintoinen ja selkeästi etenevä kurssi auttaa ja rikastuttaa hevosharrastajien elämää helposti omaksuttavalla tavalla. Sen aikana tutustutaan eri hevosrotujen rakenneihanteisiin ja selvitetään, millaisia vaikutuksia rakenteella on hevosen liikkeeseen, terveyteen ja toisinaan jopa luonteeseen. Kurssi auttaa ymmärtämään hevosta yksilönä ja antaa selityksiä sille, miksi tietyn hevosen kohdalla jotkin asiat toimivat ja toiset eivät.

Kurssilla tutustutaan myös yleisimpiin rakennevirheisiin ja niiden vaikutukseen hevosen terveyteen, liikkumiseen ja suorituskykyyn. Erityisesti rakennevirheiden periytyvyys on tärkeää tietoa niille, jotka ovat valitsemassa tammalleen sopivaa oria. Kurssilla käydään läpi myös rakennearvosteluissa käytettyä sanastoa ja sivutaan hevosen rakenteen arvioimisen haasteita.

Tämä ytimekäs mutta sisällöltään monipuolinen lyhytkurssi toimii erinomaisena pohjustuksena sivustomme anatomian ja biomekaniikan kursseille. Kurssin avulla pääset sisään hevosen biomekaniikan kiehtovaan maailmaan.

(Tämä kurssi on päivitetty versio kurssista “Hevosen rakenne. Opas hevosen omistajalle, harrastajalle ja hevosen ostajalle” kurssista vanhalla sivustolla, löydät vanhemman version tästä linkistä).

Kouluttajana kurssilla toimii hevosen biomekaniikan ja valmennusfysiologian asiantuntija ja hevoshieroja Miisa Wikman / MW Hevospalvelut

39,00 

 • 16 oppituntia hevosen rakenteesta ja anatomiasta.
 • Kurssimateriaali: kuvat ja tekstit n. 45min, ylimääräistä videomateriaalia ja lisälukemista n. tunti.
 • Hevosen suorituskyvyn, käyttö- ja jalostusarvon arvioiminen.
 • Rakenteen arvioinnin haasteita ja optisia harhoja.
 • Mikä on synnynnäistä ja mihin asioihin voidaan vaikuttaa liikunnalla ja kehonhuollolla.
 • Perinnöllisistä sairauksista ja niiden vaikutuksesta rakenteeseen, kehoon ja liikkeeseen.
 • Miten erilaiset rakennevirheet vaikuttavat hevosen kehoon, terveyteen ja liikkeeseen.
 • Mihin erilaiset ihanteet roduilla ja käyttösuunnilla perustuvat.
 • Anatomian perusteita käytännönläheisesti.
 • Kurssi sopii kaikille hevosihmisille lähtötasosta riippumatta.
 • Suosittelemme kurssia erityisesti jos olet ostamassa hevosta tai sinulla on haaveissa käyttää tammaasi jalostukseen.

Ostamalla saat

Hevosen rakenne
anatomia

Hevosen rakenne – verkkokurssi

Perustiedot hevosen rakenteesta jokaiselle hevosenomistajalle ja ostajalle. Kuinka rakennetta arvioidaan, miten rakenne vaikuttaa hevosen liikkumiseen, terveyteen ja suorituskykyyn. Mitä hevosen ostajan tulisi tietää rakenteesta ja

error: Sisällönsuojaus käytössä