Hyvä ohjastuntuma

Hyvä ohjastuntuma

Tämänhetkinen tila
Ei Osallistunut
Hinta
79,00

Virhe: 404

Etsimääsi sivua ei löydy. Se on voitu siirtää tai poistaa. Tarkista osoitteen oikeinkirjoitus tai palaa etusivulle.

Search

Tuntuman laatu kertoo hevosen tasapainosta, ja siitä mitä sen kehossa tapahtuu – liikkuuko hevonen aktiivisesti, symmetrisesti ja energiatehokkaasti, vai kenties jännittyneenä tai huonossa tasapainossa? Tuntuman ja muodon laadulla on suuri merkitys hevosen ratsastettavuuteen, kommunikaation laatuun ja hevosen tasapainoiseen kehonkäyttöön.

Ohjastuntuman laatu vaikuttaa ratsuhevosen suuterveyteen ja hyvinvointiin. Ohjastuntuman toimivuuteen kannattaa siis keskittyä, sillä se vaikuttaa enemmän hevosen ja ratsastajan kommunikaatioon enemmän kuin mikään varuste tai yksittäinen apu.

Hyvä käsi ja ohjastuntuma ovat ratsastajan tärkeimpiä taitoja, ja tuntuman kautta ratsastajalle välittyy valtavasti tietoa hevosen liikkumisesta, tasapainosta ja mielentilasta. Hyvä käsi saa alkunsa hyvästä istunnasta ja toimivasta keskivartalosta, mikä luo edellytykset herkälle ja tarkalle keskustelulle hevosen ja ratsastajan välillä. Ratsastajan käden ongelmat heijastuvat ratsastukseen tuntuman haasteina, ja käsi voi jopa haitata hevosen liikkumista. Ohjastuntuman ongelmia yritetään joskus ratkaista vaihtelemalla kuolaimia tai siirtymällä kuolaimettomaan suitsitukseen, mutta mikäli ongelma onkin itse tuntumassa tai ratsastajassa, ei ongelman alkusyy selviä tai ratkea varusteita vaihtamalla.

Ohjastuntumaa on mahdollista kehittää yllättävän nopeasti ja helposti korjaamalla perusasiat, tekniikka ja kommunikaatio kuntoon. Tällä kurssilla käydään läpi ohjastuntuman perusteet, joiden avulla suurin osa yleisimmistä ongelmista helpottaa tai katoaa kokonaan. Tarkempaan ongelmanratkaisuun syvennytään erillisellä kurssilla.

Nuori laukkahevonen opettelemassa ratsun perustaitoja

Arvosanat ja Arvostelut

0.0
Arvosanojen keskiarvo
0 Arvosanat
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Mikä oli kokemuksesi? Meistä olisi hienoa kuulla!
Arvosteluja Ei Löydy!
Näytä lisää arvosteluja
Mikä oli kokemuksesi? Meistä olisi hienoa kuulla!
error: Sisällönsuojaus käytössä