Istunnan verkkokurssi I

Istunnan verkkokurssi I

Tämänhetkinen tila
Ei Osallistunut
Hinta
39,00

Virhe: 404

Etsimääsi sivua ei löydy. Se on voitu siirtää tai poistaa. Tarkista osoitteen oikeinkirjoitus tai palaa etusivulle.

Search

"Hevosen liikkeen seuraaminen, oman kehon havainnointi ja kehonhallintaa eri askellajeissa."

Tämä verkkokurssi soveltuu kaikkien lajien ratsastajille. Ala- tai yläikärajaa ei ole, mutta suosittelen kurssia yli 10-vuotiaille. Kurssista hyötyvät sekä tunti-, harraste- että kilparatsastajat.

Kurssi on rakennettu erilaisten esimerkkien, mielikuvien, kysymysten ja harjoitusten pohjalle huumoria unohtamatta. Alussa pohditaan omaa kehonkäyttöä ja rutiineja. Kurssin edetessä tehdään harjoituksia ilman hevosia, paikallaan olevan hevosen selässä ja lopuksi kaikissa askellajeissa. Eniten harjoituksia tällä kurssilla tehdään ilman hevosta, paikallaan seisovan hevosen selässä ja käynnissä. Kurssi koostuu lyhyistä videopätkistä, teksteistä ja kuvista, joilla havainnollistetaan esimerkkejä ja harjoituksia.

Kurssi vaatii hieman keskittymistä, eikä ehkä ole aivan perinteinen istuntakurssi pelkkine harjoituksineen. Voit tehdä kurssin asiat kaikki samalla kertaa, tai osissa. Harjoitukset pohjautuvat aina edellisiin, joten kannattaa edetä järjestelmällisesti.

Kurssimateriaalin on tuottanut 16 vuotta ratsastuksenohjaajana ratsastuskoulussa työskennellyt yrittäjä, AMK agrologi (hevostalous) ja II tason Centered Riding ohjaaja Jutta Kolehmainen. Kolehmaisen hevosura on alkanut 8-vuotiaana, vuonna 1988, jolloin hän erittäin arkana pikkutyttönä halusi tunneille. Vuoden talutustunneilla ratsastettuaan hänet patistettiin ratsastamaan ilman avustajaa ja siitä lähtien hän on harrastanut hevosia enemmän. Työksi harrastus muuttui jo alle parikymppisenä, jolloin tallityöt ja kilpaileminen kouluratsastuksessa veivät hänet mukanaan. Lukion jälkeen matka jatkui Mustialaan ja Ypäjälle hevostalouskouluihin. Oman ratsastuskoulun perustamisvuonna 2006 mukaan astui kehon- ja mielenhallintaan pohjautuva ratsastus- ja opetusmetodi Centered Riding, joka vei Kolehmaisen mennessään. Hän on vuosien saatossa kouluttautunut II-tasolle CR organisaatiossa ja käyttänyt metodia omassa ratsastuksessaan ja opetuksessaan kohta 15 vuotta.

Istuntakurssin harjoitukset on kaikki testattu eri ikäisillä ja tasoisilla oppilailla vuosien kuluessa. Harjoituksia ovat tehneet alkeislapset, satulaan palaavat tädit, omilla hevosillaan valmentautuvat harrastekilpailijat ja tavalliset hevosenomistajat, sekä eri tasoiset ja ikäiset tuntiratsastajat. Harjoitukset eivät perustu niinkään tutkittuun tietoon tai julkaistuihin artikkeleihin, vaan ovat oman kouluttautumisen ja käytännön opetustyön tulos.

Kurssin osallistujille on perustettu myös oma, suljettu keskusteluryhmä, jossa voi kysellä lisää kurssin harjoituksista. Ryhmässä voi myös jakaa kuvia tai videoita omasta edistymisestään tai ihan vaan keskustella istunnasta ja kehonhallinnasta, sekä niiden vaikutuksesta hevoseen.

Kaikki kuvat ja videot ovat kurssin tekijän ottamia ja hänen omaisuuttaa, mikäli niiden yhteydessä ei muuta mainita. Kuvien ja videoiden kopiointi on kielletty.

Arvosanat ja Arvostelut

5.0
Arvosanojen keskiarvo
1 Arvosanat
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Mikä oli kokemuksesi? Meistä olisi hienoa kuulla!
maria rouvinen
Lähetetty 4 kuukautta sitten
istuntakurssi

Monipuolisia harjoitteita niin ilman heppaa kuin hepan selässäkin tehtäviä.

×
Esikatsele Kuva
Näytä lisää arvosteluja
Mikä oli kokemuksesi? Meistä olisi hienoa kuulla!
error: Sisällönsuojaus käytössä