Suitsien sovittaminen bonus

Suitsien sovittaminen bonus

Kuinka kireälle hevosen turparemmi laitetaan?

Hevosen kasvoissa on paljon herkkiä kudoksia, hermoja, jänteitä, verisuonia sekä lihaksia. Hevosen nenäpii on ohutta luuta joka muuttuu rustokudoksesi tullessa alemmas kohti turpaa. Hengästyessä ja rasituksessa hevonen avaa sieraimensa laajaksi. Turparemmi ei saa estää hevosen sieraimien avaamista, sillä se heikentää hevosen hapenottokykyä ja sitä kautta hevosen suorituskykyä. Kuolaimettomilla suitsilla tulee huomioida että ohjien paine kohdistuu turparemmille. Katso lisää videolta.

Miten hevonen hengittää?

Hevonen hengittää ainoastaan sierainten kautta. Hevonen ei voi hengittää suun kautta lainkaan. Nopeissa askellajeissa hevosen hengitys on sidottu sen askelsykliin.

Miksi turparemmi ei saa olla kireällä?

Hevosen kasvot ovat voimakkaasti hermotetut ja niissä on paljon jänteitä ja lihaksia joilla hevoset ohjaavat huuliaan, silmiään ja korviaan. Heti turparemmin alla kulkee mm ylähuulta nostavat lihakset jotka voivat jäädä puristuksiin ja vaurioitua jos turparemmi on liian kireällä. Katso video.

Onko kuolaimettomat suitset kivuttomat?

Kuolaimettomien suitsien toimintaperiaate on joko puristaa tai kohdistaa painetta hevosen kasvoihin. Kasvoissa on paljon hermoja, lihaksia ja jänteitä. Kuolaimettomissa suitsissa ohjaan tuleva jännite kohdistuu yleisimmin paineena hevosen kasvoihin ja niskaan. Kuolaimettomat suitset tulisi aina sovittaa hevoskohtaisesti sillä hevosten pään malli on kaikilla hevosilla yksilöllinen. Katso video.

Jaa tämä

Virhe: 404

Etsimääsi sivua ei löydy. Se on voitu siirtää tai poistaa. Tarkista osoitteen oikeinkirjoitus tai palaa etusivulle.

Search
error: Sisällönsuojaus käytössä