Terveellinen satulointi

Sopiva satula, niin hevoselle kuin ratsastajalle on yksi tärkeimmistä varusteista ratsastuksessa. Sopiva satula edistää hevosen terveyttä, lihaksiston kehittymistä ja on iso osa ratskon turvallista treeniä. Sopivalla satulalla on suuri merkitys ratsastuksen sujuvuuteen ja ratsastajan sekä hevosen kehonkäyttöön.

Satulan tärkein tehtävä on jakaa ratsastajan paino hevosen selässä oikealle alueelle tasaisesti, jolloin hevonen voi kantaa ratsastajaa selässään kipeytymättä.

Kun satula ei olekaan sopiva, koituu tästä helposti moninaisia ongelmia hevosen liikkumiseen, lihaksistoon, niveliin sekä ratsastajan kehoon. Kuinka siis oppia tunnistamaan milloin satulaa on syytä tarkastella syvemmin?

Satulaseppä Liza Auran ohjeita terveelliseen satulointiin. Perusteita satulan sovitukseen kaikille hevosen omistajille.

Kurssilla on 8 oppituntia. Materiaali on käytössäsi 12kk ostosta. Voit tulostaa itsellesi 10 kohdan tarkastuslistan jonka avulla pääset harjoittelemaan satulan istuvuuden arviointia. Kouluttajana kurssilla toimii satulaseppä Liza Aura, Leatherequitation.

 

29,90 

8 oppituntia. Runsaasti havainnollistavia kuvia sekä ohjeita miten tarkistaa satulan sopivuutta.

Satula on yksi merkittävimmistä varusteista, jolla on iso vaikutus ratsuhevosen terveyteen ja suorituskykyyn. Tunnista ja löydä mahdollisia ongelmakohtia parantaaksesi hevosen liikkumista, työn mielekkyyttä. Opit huomaamaan milloin satula vaatii satulasepän toimenpiteitä, ennen kuin haasteet kipeyttää hevosen.

Kurssimateriaali on käytössäsi heti oston jälkeen 12 kuukautta. (Kirjautuessasi sisään sivustolle löydät kurssin Omasta Profiilista).

 

Ostamalla saat

Hevosen satulointi
anatomia

Terveellinen satulointi

Sopiva satula, niin hevoselle kuin ratsastajalle on yksi tärkeimmistä varusteista ratsastuksessa. Sopiva satula edistää hevosen terveyttä, lihaksiston kehittymistä ja on iso osa ratsukon turvallista treeniä.

error: Sisällönsuojaus käytössä