Hevosen ilmeet ja eleet

Hevosen ilmeet ja eleet

Bonusmateriaalia kurssille Hevonen päästä kavioihin

Osaako hevonen hymyillä?

Hevosilla on tunnistettu 17 kasvojen ilmettä, mikä on enemmän kuin esimerkiksi koirilla ja vain 10 vähemmän kuin ihmisillä. Tyytyväisellä hevosella nousee suupielet hieman ylös ja sen kasvot ovat rennot, aivan kuten ihmisillä. Hevoset ilmentävät paljon erilaisia hyvään oloon liittyviä ilmeitä ja eleitä jotka olisi hyvä tunnistaa jotta voisimme panostaa niiden hyvinvointiin. Katso video.

Tunteeko hevonen surua tai hämmästystä

Nykyisen tutkimustiedon valossa hevoset tuntevat samoja perustunteita kuin ihmiset kuten surua, iloa, hämmästystä, pelkoa, rakkauta sekä inhoa. Näillä tunteilla on merkitystä meidän selviytymiselle, inho estää meitä syömästä pilaantunutta ruokaa, hämmästys taas auttaa oppimaan uutta. Katso koko video hevosten ilmeistä ja eleistä.

Millainen on hevosen kipuilme

Hevonen ilmentää kipua kasvojen ilmeillä. Kipuilmeiden tunnistaminen vaatii harjoittelua mitä varten on kehitetty erilaisia kipuetogrammeja. Tutkimusten mukaan ihmisten kyky tunnistaa hevosten ilmeitä ja eleitä paranee harjoittelemalla. Ilmeet vaihtelevat jonkin verran kivun voimakkuuden mukaan. Katso video hevosen ilmeistä ja eleistä.hevosen kipuilme

Jaa tämä

Virhe: 404

Etsimääsi sivua ei löydy. Se on voitu siirtää tai poistaa. Tarkista osoitteen oikeinkirjoitus tai palaa etusivulle.

Search
error: Sisällönsuojaus käytössä